Hükümet ve iş verenlerin uzun süren toplantıları sonucunda asgari ücret tutarının ne kadar olacağı merak edilmekteydi. 2018 yılına girmeye az bir süre kala asgari ücretin ne kadar olacağı sorusunun kamuoyuna duyurulması beklenirken sonunda bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna önemli bir açıklama yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan basın açıklamasında hükümet ve iş verenlerin uzun süredir görüşmeler yaptıklarını, asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik temasların tamamlandığı ve net bir sayıda anlaştıklarını belirtti. Peki asgari ücret ne kadar oldu?

ASGARİ ÜCRET BİN 603 TL OLDU!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından bugün akşam saatlerin yapılan basın toplantısında asgari ücretin bin 603 TL olduğu belirtildi. Buna göre sigortalı olarak her hangi bir yerde işçi sınıfında istihdam etmekte olan personeller Ocak 2018 itibari ile en az bin 603 TL'lik bir zam alacak.

Bilindiği üzere asgari ücrete 2017 yılında yüzde 8 civarı bir zam yapılmış ve bin 404 TL seviyesine yükseltilmişti ve yeni yıla girmeye az bir süre kala asgari ücrete 200 TL'ye yakın bir zam yapıldığı da öğrenilmiş oldu. 2018 yılı asgari ücrete yüzde 14'lük zam yapıldı ve toplam tutar bin 603 TL'ye yükseltildi.