Geçtiğimiz seneden beri ülkemizde istihdamlarına devam eden bir milyona yakın taşeron işçi kadro istemeye devam ediyor. Taşerona kadro konusu bilindiği üzere uzun yıllardır gündemdeydi ancak geçtiğimiz senelerde sıklıkla basında yer almasından dolayı taşeron işçiler kadro alacakları konusunda ümitlendi.

Buna göre geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro açıklaması yaparak bu sene kadroların verileceğini belirtti. Bugün de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan taşerona kadro açıklamasında bulundu. Peki taşerona kadro ne zaman verilecek, taşerona kadro son dakika gelişmeleri nelerdir.

KADRO BU SENE VERİLECEK

Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasındaki 12. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi Müzakere Süreci Antlaşma Törenine katılımlarını gerçekleştirerek taşerona kadro yasası hakkında açıklama da bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan taşerona kadro için müjdeli haberi verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan taşerona kadronun bu sene içerisinde verileceğini belirterek taşeron işçi sayısının 900 bine dayandığını ve taşerona kadro konusunun 5 milyona yakın kişinin takip ettiğini söyledi. Buna göre taşerona kadro bu sene verilecek ancak henüz ne zaman verileceği konusunda net bir bilgi yok.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim