Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN dünyanın en büyük hava limanı özelliğinde olan ve dün itibari ile ilk uçağın piste indiği Yeni Hava Limanına 225 bin personel alımı yapılacağı müjdesini verdi.

Bakan Ahmet ARSLAN katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin konulara cevap verdi. Yaptığı açıklamalarda önemli bir başlık ise personel alımına ilişkin oldu. Yapılan değerlendirmede “İstanbul Yeni Havalimanına 225 bin kişi alınacak. Havalimanında dolaylı olarak 1,5 milyon kişinin istihdamı sağlanacağını” belirtti.

İlk etapta 100 bin kişinin çalışacağı havalimanında başlangıçta 90 milyon kişi yolculuk yapacak. Sonraki aşamalarda ise toplamda 200 milyon kişinin yolculuk yapacağı havalimanı haline gelmesi bekleniyor. İstanbul’da personel istihdamında da önemli bir yere sahip olacak.

Bilindi gibi daha önce çok sayıda güvenlik görevlisi alımları yapılan İstanbul yeni Hava limanında başvuru şartlarında en az lise mezunu olmak yeterli olacak. Tecrübeli ve tecrübesiz adayların başvuru yapabileceği güvelik görevlisi kadrosundaki alımların yanında farklı pozisyonlarda istihdam edilmesine devam edilecek.

Editör: TE Bilisim