Korona virüsün ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla birtakım önlemler alınmakta olup bu önlemler arasında geçtiğimiz haftalarda okulların ve üniversitelerin tatil edilmesi kararı alınmıştı. Bu noktada okulların tatil süresinin ise uzatılıp uzatılmayacağı gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleştirilen görüşmede, ilgili soruya ilişkin Ziya Selçuk Bilim Kurulu ile görüşüp okulların tatilinin uzatılmasını istediklerini ifade etmiş ve Erdoğan da “Bilim Kurulu, ‘Uzatılmasında fayda var’ diyorsa uzatılsın” dedi. Cumhurbaşkanı kararı Bilim Kurulu’na bırakmıştı.

Bugün ise Bilim Kurulu bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la toplandı. Toplantının en büyük gündeminde ise okulların tatilinin uzatılması vardı.

Okullar Uzatılacak

Bilim Kurulu ile toplantı gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmede de belirtildiği üzere okulların uzatılıp uzatılmayacağını görüşecekti. Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Uygulama bir tatil değildir, eğitim devam ediyor. Uzaktan eğitimde çocuklarımız derslerinden geri kalmamalı. Birazdan Milli Eğitim Bakanımız açıklayacak; okullara verilen ara uzatılacak." Şeklinde açıklamada bulundu.

Bakan Selçuk Açıklamada Bulundu

Ziya Selçuk binlerce kişinin sorduğu okullarda tatil uzatıldı mı sorusuna açıklık getirdi. Selçuk açıklamasında okullarda "tatil uzatıldı" dedi. Tatil süresi hakkında ise Selçuk “30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu” açıklamasında bulundu.

Tatilin uzatılması kararının açıklamamsından sonra binlerce kişi uzaktan eğitim devam edecek mi diye sormaya başladı. Uzaktan eğitim ikinci haftasında devam edecek. Eğitimler EBA, TRT EBA TV üzerinden devam edecek. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde Bakan Selçuk da okulların daha ileri bir tarihe kadar tatil edileceğinin işaretini vermişti.

Korona virüsü Bilim Kurulu Toplantısı bugün 13:30'da yapıldı ve saat19:30’da da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların tatil edilip edilmemesi kararını açıkladı.

Editör: TE Bilisim