Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, akşam gazetesine konuştu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada yapmış olduğu açıklamasında 3.Havalimanı'na ilişkin önemli bilgiler verdi.

3.Havalimanı'na ilişkin kendisine sorulan soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı devam etmekte olan 3. Havalimanı ile birlikte binlerce vatandaşın yeni bir iş imkânına sahip olacağını, açılacak olan yeni havalimanının isminin de anket ile belirleneceğini ifade etti.

BİNLERCE KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK

Yeni havalimanı ile ilgili istihdamın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan, 225 bine ulaşmasını hedeflediklerini belirtti. Bakan Arslan,” burada çok büyük bir Havalimanı'ndan bahsediyoruz. Bu sebepten dolayı Tabi ki çalışan sayısı kesinlikle artacak. İlk ve öncelikli olarak biz 100 bin kişiden, daha sonra ise 2023 yılında 225 bin kişinin burada çalışmasından bahsediyoruz. Böyle büyük bir Havalimanı'nda her ne kadar çok adam yığılsa da başlangıçta 90 milyon ve daha sonra ise 200 milyon kişiye hizmet edebilmek adına birçok işte sürekli otomatik olarak bilgi işlem sistemlerinin de devreye girmesi ile birlikte otomasyon marifeti gerekecek. Bu süreçte kesinlikle Zaman kaybına tahammül yoktur. Yolcu Havalimanı'na geldiği zaman el ve yol yardımlarıyla gideceği yeri arayarak zaman kaybetmeyecek”dedi.

3.havalimanının ismi için Avrasya tünelindeki gibi bir anket uygulamasına gidilip gidilmeyecek hakkında sorulan soruya ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan, “Bunu özellikle vurgulamak istiyorum bu konuda anket yapılmayacak”ifadesini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim