Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında 7 bin bekçi alımı için gerekli talimatlarını verdiğini ve önümüzde ki süreçler içerisinde 7 bin kişilik bekçi alımı yapılacağını müjdelemişti. Ancak bu alımlara ilişkin halen net bir bilgi verilmemişti.

Bekçi alımlarının ne zmaan yapılacağı soruları basında sürekli olarak gündem maddeleri arasında yerini almaya devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis alımlarına ilişkin yaptığı açıklamasında 7 bin bekçi alımına da değindi ve adaylar müjdeli haberi verdi. Bakan açıkladı. Peki 7 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak.

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 7 bin kişilik çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanlarının kısa süre içerisinde kamuoyuna duyurulacağını müjdeledi. Şu an için net bir tarih yok ancak özellikle referandumdan sonra 7 bin kişilik bekçi alımına ilişkin il valiliklerinden ilanlar kamuoyuna duyurulabilir.

ARANACAK ŞARTLAR

7 bin bekçi alkımı bilindiği üzere il valiliklerinin resmi internet siteleri aracılığı ile yayımlanmaktadır. Peki bekçi alımı ilanlarına kimler müracaat edebilir. Buna göre belirlenmiş olan asgari mezuniyete sahip olmak, sağlık sorunu olmamak, yüzünde ve fiziğinde kusuru olmamak, belirlenecek yaş şartından büyük olmamak, ilanın yayımlandığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, 167 cm'den kısa boylu olmamak gibi şartlar aranmaktadır.

BEKÇİ ALIMI VE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
BEKÇİ MAAŞI VE GÖREVLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim