İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı açık olduğunu tespit ettiği kadrolar için askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Bu sene 2018 yılı içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı sadece subay ve astsubay alımı ilanı yayımladı ancak uzman erbaş sınıfı için her hangi bir ilan yayımlanmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz günlerde askeri personel alımına ilişkin duyurular yapıldı ve 25 bin, 30 bin arasında her sene jandarma alımı yapacaklarını ifade etti. Buna göre yeni jandarma alımı ne zaman yapılacak derken 25 bin jandarman alımı başvuru sürecinin başlatıldığı vurgulandı. Peki başvurular resmen başladı mı? İlan yayımlandı mı?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Jandarma Genel Komutanlığının 25 bin jandarma askeri personel alımı yapması bekleniyor. Buna göre ilan yayımlanmadı ancak süreç başlatıldı ilanın tamamlanması ile başvurular alınmaya başlanacak. Peki aranan şartlar nedir? Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, boy kilo uyumlu olmak, sağlık sorunu olmamak, alkol uyuşturucusu tedavisi görüyor olmamak gibi şartların aranması bekleniyor.

Jandarma Genel Komutanlığı 25 bin uzman erbaş, uzman çavuş jandarma askeri personel alımı ilanı hazırlanmaya devam ediyor. Büyük ihtimal ile önümüzdeki haftalar içerisinde kamuoyuna resmi olarak ilanın duyurulması ve başvuruların alınması bekleniyor. İlan yayımlandığında bilgi sahibi olmak istiyorsanız İşin Olsa sitemizi ve mobil uygulamamızı takip etmeye devam ediniz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: İşin Olsa Mobil Uygulamamızı İndirin (Android - iOS)

Editör: TE Bilisim