Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin öğretmen ataması hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Ziya Selçuk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama ile ilgili açıklamalarının ardından kendisi de bir açıklama yaparak atama takvimi hakkında detayları paylaştı. 20 bin ek atama ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamada tamamı ve atama ile ilgili detayların hepsini haberimizde bulabilirsiniz.

100 BİN ATAMA TALEBİ VAR

Bakan Selçuk 20 bin atama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplamda 560 bin kadar öğretmen adayının olduğunu söyleyen bakan Selçuk bu öğretmenlerin hepsinin atama talep etmediğini tahmini olarak 100.000 civarına talep olduğunu ve Türkiye'nin bu öğretmenlere dört beş sene içerisinde bir pozisyona sokabileceğini ifade etti.

ÖĞRENCİ SAYISINI AZALTMA HEDEFİ

Bakan Selçuk Meslek Liseleri içinde ara kademe yönetilmesi durumda yukarı çıkacak öğrenci sayısını azaltabiliriz. Bu durumda çok ciddi bir şekilde geri dönüşüm olacak. Bu Neticede başka çözümler bulmamız gerekiyor. Sadece öğretmenlik kapısında beklememiz de doğru olmayacaktır. Kesinlikle daha yaratıcı çözümler bulmalıyız.

Editör: TE Bilisim