İstanbul' da seçim sonuçlarına yönelik itirazlarda, gündem hala durgunlaşmadı. Oyların yeniden sayılması, CHP' nin az farkla hala aday Ekrem İmamoğlu ile süreci önde götürmesine yönelik itirazlar, usülsüzlük tartışmaları gündeme geliyor. Yapılan açıklamalar, gündemde şok etkisi yaratırken, yeniden seçim yapılması yönündeki tartışmalar da alevleniyor.

SEÇİM YENİDEN YAPILSIN TARTIŞMALARI

AK Parti tarafından kullanılan ifadelerde seçimin yeniden yapılması yönünde açıklamalara yer verildi. Bu açıklamalara CHP tarafından halkın iradesine saygısızlık, milli iradeye ihanet açıklamaları gerçekleştirildi. Açıklamalara sonradan MHP lideri Devlet Bahçeli' de dahil oldu. Halkın vicdanının rahatlaması için yeniden seçim yapılabileceği ifadelerine yer veren MHP lideri Bahçeli " Seçim yenileme demokrasinin bir gereğidir. Toplumsal kargaşa yerine sandığa bir kez daha gidip Türkiye'yi huzurlu kılmak daha akılcıdır. " dedi.

İTİRAZLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

MHP lideri Devlet Bahçeli AK Parti tarafından yapılan açıklamaların her seçim sürecinde partilere tanınan bir hak olduğunu, yanlışlığın olduğu düşünülüyorsa bu hakkın kullanılabileceğini ifade etti. Açıklamasında " Her seçimde olduğu gibi rakamlar, sayım sırasındaki farklılıklar her siyasi partiye, her adaya göre itirazlar yapılmaktadır. Bu itirazlar demokratik bir haktır, yapılması gerekir. " şeklinde konuştu.

MANSUR YAVAŞ' IN MAZBATAYI ALMASI

Ankara' da Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mansur Yavaş' ın mazbatasını almasına yönelik açıklamalar da gerçekleştiren Devlet Bahçeli " Mazbatayı almıştır ancak toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanı olarak görürüz ama 'benim belediye başkanım' diyemem. " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim