Ağdam bölgesinde Cephe hattında Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki dün yeniden başlayan çatışmalarda Azerbaycanlı bir sivil hayatını kaybetti. 2’si ağır 7 kişi ise yaralandı.


Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki cephe hattında dün yeniden başlayan çatışmalarda Ermenilerin Ağdam bölgesinde yerleşim birimlerini hedef alması sonucu Azerbaycanlı bir sivil hayatını kaybederken 2’si ağır 7 kişi de yaralandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı sivil halka saldırıların devem etmesi durumunda Ermeni askeri üslerinin vurulacağı ifade edildi.
Topraklarının bir kısmı Ermeni işgali altında bulunan Ağdam'da Ermenilerin ateşkesi ihlal ederek sivil yerleşim yerlerini top ateşine tutması sonucu bir Azerbaycanlı sivil hayatını kaybederken ikisi ağır olmak üzere 7 sivilin de yaralandığı açıklandı. Ağdam Valiliğinden yapılan açıklamada ayrıca Terter kentine de Ermeni askerler tarafından ateş açıldığı vurgulandı.

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN ERMENİSTAN'A UYARI

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Ermenistan'ın sivil halka ateş açmaya devam etmesi durumunda, işgal altında bulunan yaşam alanlarındaki Ermeni askeri üslerin vurulacağı ifade edildi. Ermeni basınında yer alan, Azerbaycan'ın sivil halka ateş açtığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Azerbaycan'ın yüksek nitelikli silahlarla düşmanın sadece askeri mevkilerinin vurulduğu ifade edildi.
Editör: TE Bilisim