Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından her  sene üniversite okumak isteyen öğrencilere özel üniversite sınavları düzenlenmektedir. Bu sınavlar aracılığı ile adaylar net sayısına göre puan almakta ve istediği bölümü okuma fırsatı yakalamaktadır. Buna göre son yapılan değişiklikler ile isimleri Temel Yeterlilik Testi TYT, Alan Yeterlilik Testi ATY ve Yabancı Dil Testi YDT başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile 6 Şubat tarihinde başlayacağı belirtildi. Peki başvuru ile ilgili diğer detaylar nelerdir?

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl düzenlenmekte olan Temel Yeterlilik Testi TYT, Alan Yeterlilik Testi ATY ve Yabancı Dil Testi YDT sınavları toplam 3 oturum sürmekte olup gün ara ile yapılmaktadır. (YDT öğleden sonra yapılır). Tüm sınavlara girmek isteyen adaylar üç kere ödeme yapmakta olup bu sene ödeme miktarının ne kadar olacağı henüz açıklamadı ancak 2019 yılında adaylar her oturum için 50 TL'lik ödeme yaptı. Genel olarak adaylar iki ya da üç oturuma girmektedir yani en az 100 TL'lik ödeme yapmaları gerekmektedir. (Bu sene rakam 60 TL'ye çıkabilir)

Başvurular 6 Şubat tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer alan aday işlemleri sistemi aracılığı ile yapılmakta olup adaylar bu bölüme girerek Temel Yeterlilik Testi TYT, Alan Yeterlilik Testi ATY ve Yabancı Dil Testi YDT için başvurularını yapabilir ve ödeme tutarı olarak blirlenecek rakamı ödedikten sonra kaydının onaylanmasını sağlayabilir.

Editör: TE Bilisim