Danıştay Açıkladı. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Diyanete devredildi. Ayasofya'da ilk İbadet ne zaman yapılacak!

Danıştay 10'uncu dairesi Başkanlığı'nın Ayasofya müzesinin camiiye dönüştürülmesi konusundaki kararı belli oldu. Danıştay 24 Kasım 1934'te alınan Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Açıklamalar bir bir gelmeye başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy Ayasofya “Camii yeniden ibadete açılmasının önündeki engeli kaldırılan Danıştay kararının hayırlı olmasını Ayasofya'yı Camii Şerifi titizlikle korumaya devam edecektir.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya ibadete açılmasının ardından 10 Temmuz 2020 tarihinde bugün saat 20:53 geçe ulusa sesleniş konuşması yapacağı açıklandı. Özellikle saat 20.53 saatinin İstanbul'un 600. Fetih yılı olduğu ifade edildi.

AYOSAFYA CAMİİNDE İLK NAMAZ NE ZAMAN KILINACAK?

Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak? Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop açıklama yaptı. Ayasofya kararın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Şentop, Ayasofya'da ilk namaz ne zaman okunacak sorusuna en kısa zamanda muhtemelen hafta içerisinde olabilir. Haftaya cumaya kadar bu konuda adım atılır denildi.

AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİ DİYANET İŞLERİNE DEVREDİLDİ.

Başkan Erdoğan 2729 sayılı karar sayısında İstanbul ili Fatih ilçesinde bulunan Ayasofya Camii'nin müzeye çevrilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararının Danıştay 10. dairesi tarafından 2 Temmuz 2020 tarihli kararı ile iptal edildiğinden Ayasofya Camii yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı Kanun 35. Maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığına devredildiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Ayasofyada ilk namazın 24 Temmuz tarihinde Cuma namazında kılınacağını açıkladı.!

Editör: TE Bilisim