Türkiye bilindiği üzere Avrupa Birliğine üye olabilmek için önceki yıllarda çalışmalar yapmakta ve girişimlerde bulunmaktaydı. Ancak Avrupa Birliğinde farklı adımlar atılması, dağılmaların başlaması, bazı ülkelerin çıkma kararları alınması ve Türkiye'nin haklı mücadelesinin görülmemesi üzerine ülkemiz AB için çalışmalarını yavaşlatmaya başladı. Avusturya Dışişleri Bakanından Türkiye hakkında bazı yorumlar geldi ve ülkemizin kaç sene deha AB'ye giremeyeceğine yönelik ithamlarda bulundu.

"30 Sene Daha Giremeyecekler"

Avusturya Dışişleri Bakanı tarafından yapılan açıklama da Türkiye'nin 30 sene daha avrupa birliğine giremeyeceğini belirtirken müzakerelerin ise sona erdirilmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Peki Avusturya kanadından neden böyle bir açıklama geldi?

"Siyasal İslam'ın Avrupa'da Yeri Yok"

Avusturya'lı bakanın yaptığı konuşmalardaki en çarpıcı sözler "siyasal İslam'ın avrupa da yeri yok" açıklaması oldu. Buna göre Viyana da geçtiğimiz günlerde bilindiği üzere IŞİD tarafından bir eylem gerçekleştirildi ve eylemde 20 yaşında radikal islamcı şahıs restoran, kafe ve caddelere ateş açarak 22'den fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermiş, saldırının ardından ise ilgili eylemi IŞİD kabullenmişti. Avusturyalı bakanın ilgili konuyla Türkiye'yi nasıl bağdaştırdı, buradan konuyu AB'ye nasıl çekti bilinmezken Türkiye kanadından ilgili açıklamalara sert tepkiler gösterildi.