Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu yıl için pandemi ilan edildi ve tüm ülkelerin covid-19 tehlikesine karşı dikkat etmesine karşın uyarılar yapıldı. Mayıs ayından itibaren bir çok ülke virüsü kontrol altına alırken Eylül ayından sonra özellikle Avrupa ülkelerinde büyük kırılmalar yaşandı ve virüs yeniden kontrol alınamayacak düzeylere gelmeye başladı. Fransa'dan yapılan açıklama ile sokağa çıkma yasaklarının 7 farklı şehirde başladığı ve özellikle akşam saat 21.00'dan sonra bazı bölgelerde sokağa çıkanlara para cezasının verildiği belirtiliyor. Avrupa'da yeniden vakalar artarken Türkiye'de durumun nasıl olacağı sokağa çıkma yasaklarını tekrar gelip gelmeyeceği araştırılmaktadır

Sağlık Bakanı Duyurmuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kendisine yöneltilen sokağa çıkma yasakları tekrar olacak mı sorusuna böyle bir şey düşünmediklerini belirtilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kuruluna bağlı kuruluşlarda eğitimlerin yüz yüze başlaması ile virüs tablosunda son durumun nasıl olacağı artışın yaşanıp yaşanmayacağı bilinmediği için geleceğe yönelik tahmin yapılamamaktadır.

Türkiyenin sağlık alandaki yatırımları ve mevcut kontenjanı Avrupa ülkeleri arasında lider konumda olduğundan dolayı bu tip pandemi dönemlerinde diğer Avrupa ülkelerine göre işlemleri hızlı ve daha eksiksiz bir şekilde yapabilmektedir. Şu an için virüs Türkiye'de kontrol altına alındığı için yakın bir tarihte sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi beklenmemektedir.

Editör: TE Bilisim