Son 2 yıldır dünyada oldukça garip olaylar olmaya başladı. Daha önce eşi benzeri olmamış görüntüler her geçen gün sosyal medya üzerinden tüm dünyaya yayılırken şimdide Avrupa'da sarı renkli kar yağdı. Vatandaşlar gözlerine inanamadı ve cep telefonlarına sarıldı. Kimisi meteorolojiyi aradı, kimisi ibadet etmek için kiliselere koştu, kimisi ise dünyanın sonu mu geliyor dedi.

Nerede, Nasıl Yaşandı?

Gelen son dakika bilgisine göre İspanya'nın Kuzey Doğusu ile, Fransa'nın Lyon şehrinde sarı kar yağdı. Havadan düşen karın sarı renkli olması, yerlerin sararması ve çamur rengini anımsatması insanları ürküttü. Peki bu durumun sebebi nedir?

Sebebi Nedir?

Yer kürede bulunan su kütleleri ısındıkça yükselir ve havada su buharı olarak atmosfere doğru yola çıkar. Atmosferde bulutu oluşturan su buharları yoğunlaşarak yağmuru ya da karı oluşturur. Yoğunlaşma sırasında eğer hava sıcaklığı 0'ın üzerindeyse yer yüzüne yağmur olarak, 0'ın altındaysa ise yer yüzüne kar - dolu olarak düşmektedir. Sarı kar yağmasının sebebi ise Afrika'dan kalkan ince sarı çöl kumunun Avrupa'ya ulaşması ve kar yağışının toz ile karışarak yer yüzüne sarı kar yağmasına sebebiyet verdi.

Dini olarak sarı kar yağmasının her hangi bir alametinin olduğu bilinmemektedir. Bilimsel olarak ise yukarıda belirttiğimiz şekilde bir açıklaması mevcuttur. Yani doğa olayları üst üste gelince karın rengi de sararmış oldu. İsviçre'de de bazı noktalarda sarı kar yağdığına dair Twitter üzerinden yeni paylaşımlar geliyor.