Korona virüs ile mücadele kapsamında her alanda birtakım sert önlemler alınmış olup her ne kadar resmi bir yazıyla olmasa da AVM’ler ve mağazalar da bu salgın sürecinde kapanma kararı almıştı. Bu noktada vatandaşların en çok ziyaret ettiği yerlerden olan AVM’lerin tekrar açılması ise ancak birtakım önlemlerin alınmasıyla mümkün olacaktı. Geçtiğimiz günlerde AVM’lerin açılması ile ilgili bir kılavuz da yayınlanmış olup bu kılavuza göre AVM’ler düzenlerini değiştirerek ve önlem alarak tekrar açılmaya başladı. İşte 11 Mayıs 1010 itibari ile tekrar açılan AVM’lerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Birçok kişi ilk açılma tarihi ile birlikteAVM’ler koştu.

Maske Önlemi Es Geçildi

Dün itibari ile tekrar açılan AVM’lerin önünde uzun kuyruklar oluşmuş olmakla birlikte birçok kişi AVM’lere girmek için sıra olmaya başladı. Özellikle sıraya giren vatandaşlar arasında her ne kadar maske ile önlem alanlar olsa da yine birçok kişinin maske takmadığı görüldü. Endişe veren bu görüntülerde ayrıca sosyal mesafe kuralına da uyulmadığı yine dikkatlerden kaçmadı. Bazı vatandaşlar ile yapılan röportajda ise gelme amaçları arasında gezmek için geldiğini söyleyenden AVM’yi gezmeyi özlediğini söyleyene kadar birçok farklı açıklama yapıldı.

AVM’ler için Tavsiye Kararları

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) AVM’lerin açılışına yönelik kılavuzda maske takılması gerektiği, Kapı girişlerindeki güvenlik ile danışma personellerinin de ilave olarak siperlik takması, ateşi olanların geri çevrilmesi, asansör kapasitesinin yarıya düşürülmesi, yürüyen merdivenlerde sosyal mesafe uyarı görsellerinin eklenmesi, tuvaletler için girişlere ziyaretçiler için bilinçlendirme ile uyarı metinlerinin konulması ve tuvalet giriş sayısında bir belirleme yapılması, temassız ödemenin teşvik edilmesi olmak üzere farklı birçok tavsiye kararı alınmış ve bu önlemleri alan AVM’lerin açılması gerektiğini ifade etmişti.

Editör: TE Bilisim