İstanbul ilinde alış veriş merkezleri faaliyeti bulunan Akiş  Gyo, Akasya ile Akbatı Alışveriş merkezilerini 1 haziran 2020 tarihinde açılacağı açıklandı. Kap’a bildirilen açıklamanın detayları belli oldu. Buna göre Kovid-19 virüsünü nedeniyle 19 Mart 2020 tarihinde kapatılan iki alışveriş merkezinin faaliyetlerine kaldığı yerde devam edileceğini duyurdu.  Sağlık Bakanlığının veya Bilim Kurlu tarafından pandemi sürecini etkileyen bir olumsuz durumda ise bu tarihin değişeceği ifade edildi.

ALINACAK TEDBİRLER;

İstanbul ilinde 2 AVM’nin açılmasında bazı tedbirlerin alınacağı ifade edildi. Hijyen koşullarının en üst düzeye çıkarılacağı,  Avm içindeki tüm yürüyen merdivenlere uv ışınlar ile sterilize eden cihazlar alınacak. Alışveriş merkezinin havalandırılmasının ve bakterilerden temizlenmesinde kullanacak cihazların alınacağı, AVM girişine termal kamera yerleştirileceği ve anlık olarak girişlerde ateş ölçüler ile müşterilerin sıcakladıkları ölçülecek. Alışıveriş merkezinin güvenliğini sağlanacağı ifade edildi! Kiracılara destek açıklaması da geldi Mağazasının kapalı olduğu dönemlerde kiracılardan herhangi bir kira ücreti alınmayacak. Haziran ayında kira desteği verilecek.

DİĞER İLLERDE AVM'LER NE ZAMAN AÇILACAK?

Geçtiğimiz günlerde Alışveriş yatırımcıları derneği tarafından yapılan açıklamada 15 mayıs tarihinde bazı AVM'lerin açılacağı ifade edilmiştı. halk Sağlığı uzmanları Derneği Yönetim Kurlu Başkanı Sarp Üner yaptığıaçıklamada avmlerin açılması için henüz erken olduğu ifade edildi.

Daha önce yapılan açıklamalarda ise İstanbul, Ankara, İmzir, Eskişehir, Antalya illerinde açıklması planlanan alışveriş merkezlerin listesi şu şekilde açıklanmıştı;

Editör: TE Bilisim