Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklaması yaptı.

Berberler ne zaman açılacak? AVM'ler ne zaman açılacak. Milyonlar bu soruya kilitlenmiş ve yapılacak olan normalleşme takvimine odaklanmıştı. Başkan Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı. Bunlardan bir tanesi 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde 4 saat izin verilecek.

BERBERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Berber güzellik salonları kuaförler 11 Mayıs tarihinde açılacak. 7 gün sonra berberler açılacak. Alışveriş merkezleri de 11 Mayıs tarihinde açılabilecek. Giyim eşyası satan yerler alınacak tedbirlere uymak şartı ile açılacaklar. Cerrahi maske satışında da yeni gelişme yaşandı. Ücretli olarak makul düzeyde maske satılacak. Ücretli maskenin fiyatı ne kadar olacak şuanda belli değil. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Açıklanan diğer müjdeler arasında, ÖSYM ve MEB sınavlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili oldu. LGS, YKS sınavlarının tarihi açıklandı. Mayıs, Haziran ve Temmuz takviminde Koronavrüs ile ilgili gelecek olan vaka sayılarına bağlı olarak öne çekilebilecek. Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı var mı bu konuda bir açıklama gelmedi. 31Büyükşehirde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da peyder pey kaldırılacak. 7 ilde giriş çıkışlar kaldırıldı. Bunlardan bir tanesi de Antalya ilinde tatile çıkacaklar için girişler ve çıkışlar yapılabilecek.

Normalleşme takvimi: https://www.isinolsa.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-mayis-haziran-temmuz-normallesme-takvimi-aciklandi-h32789.html