ATM'den PARA ÇEKENLER DİKKAT!Yargıtay önemli bir karara vardı ve verdiği karar da ATM'den kredi kartları ile para çekiminde kesilen masraf ile ilgili vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Yargıtayın verdiği kararın satır başlıkları ise şu şekilde oldu: ATM'den nakit para çeken bir vatandaşın çektiği para için kendisinden komisyon alınmasından sonra komisyonun geri iade edilmesi için Tüketici Hakları Mahkemesine başvurdu ve yargıtay bu kararı geri çevirdi. Peki Yargıtayın aldığı kararda neler vardı, Yargıtay nasıl bir karar aldı?

İstanbul'da hesabının bulunduğu ATM sinden nakit para çeken bir vatandaş kendisinden alınan komisyon ücretinden sonra Tüketici Hakları Mahkemesine Başvurdu ve alınan masrafın hukuksuz olduğunu iddia etti. Banka avukatı ise alınan komisyonun yasalara uygun olduğunu söyledi ve davanın geri çekilmesini istedi. Bilirkişinin hazırladığı rapora göre mahkeme davalı bankanın herhangi bir delil veya belge sunamadığı gerekçesiyle davanın kabul olması gerektiğine karar verdi ve bunun üzerine davalı banka temyize başvurdu.

Dava dosyası yeniden incelendikten sonra Yargıtay bir karara vardı. Mahkemenin kararını bozan Yüksek Mahkeme herhangi bir sözleşmenin sürdürülmesine gerek olmadığını tüketicinin sözleşmeyi fesh edip banka ile çalışmaya devam ettiğine göre ahde vefa ilkesi gereğince sözleşmeye uymak zorunda olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim