Resmi gazete'nin 23 Temmuz 2020 tarihli cumhurbaşkanı atama kararında Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Prof. Dr. Birol Çetin atandı.

Cumhurbaşkanlığının 2020/264 sayılı kararında Türk Tarih Kurumunun 11 Ekim 2011 tarihli kanun hükmünde kararnamenin 24. maddesine göre atama gerçekleştirildi. Yeni atama sonrasında Prof. Dr. Birol Çetin kimdir sorusu çokça sorulan sorular arasında yer almaya başladı. Bu sebeple işin olsa sitesinde yeni Türk Tarih Kurumu Başkanı Birol Çetin'in özgeçmişini ve hayatını aktarıyoruz.

1965 Sivas doğumlu olan iktisat tarihçisi Birol Çetin Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk İktisat tarihi anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı. Osmanlı İmparatorluğu'nda Barut Sanayi dalında doktora tezi ile doktor unvanını 1997 yılında sahip oldu. Aynı zamanda Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin kurucu üyeliği de yaptı. Üniversitesede bölüm başkanlığı görevini sürdürdü. Türk Tarih Kurumu başkanı Birol Çetin'in Osmanlı İmparatorluğu'nda Barut Sanayi Adlı bir kitabı bulunuyor. Son olarak Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı TİKA'da Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu. 23 Temmuz tarihinden itibaren TTK Başkanlığına getirldi.