2018 yılında tamamlanan bedelli askerlik başvuruların ardından celp dönemleri belirlenerek adaylar 21 gün temel eğitim ile birlikte askerlikleri tamamlamakta. Bunun yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı tarafından devam eden çalışmalar ile tep tip askerlik gelecek mi soruları artarken, askerlik sisteminin iyilileştirilmesi için verilen 300 Tl harçlığın 600 Tl'ye çıkartılması ve SGK imkanlarının getirilmesi gündeme geldi. Tüm bu gelişmeler Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar tarafından kaleme alındı. Munyar, SGK'LI askerlik ve cep harçlığının 600 Tl ye çıkartılacağı müjdesini paylaştı.

MESLEK LİSESİ MEZUNLARI İÇİN FARKLI MODEL

Meslek liselerinden mezun olanlar için yeni bir model üzerinde duruluyor.  Bir çok adayın meslek liselerinden mezun olmalarının ardından askerlik hizmetinde kendilerini rahatlatmak için üniversiteye gittiğini bunlar için farklı bir model üzerinde durulduğu belirtildi.

SGK ASKERLİK VE 600 TL CEP HARÇLIĞI

Askerlik modelleri üzerinde çalışmaların devam ederken, şuanda 300 Tl cep harçlığı verilen askerler için bu ücretin 600 Tl'ye çıkartılabileceği belirtildi. Diğer çalışmaya göre askerliğin başlamasından bitimine kadar SGK'lı yapılması gündeme..

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim