İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı bilindiği üzere profesyonel orduya geçiş süresince çok sayıda askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Alımlar asayiş, lojistik ve JÖH pozisyonları için gerekleştirilmekte olup özellikle JÖH ilanlarına yoğun rağbet gösteriliyor.

Jandarma Genel Komutanlığının bu sene kaç kişilik personel alımı yapacağına yönelik her hangi bir duyuru yapılmadı ancak yine on binlerce askeri personel alımının yapılması beklenmektedir. Peki askerlik ve KPSS şartsız JÖH Jandarma Özel Harekat alımı ne zaman yapılacak?

JÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı bu sene de Jandarma Özel Harekat JÖH sınıfı için askeri personel alımı yapacak. Ancak henüz alımların ne zaman yapılacağına yönelik bir duyuru yapılmamış olup yakın zamanda kamuoyuna JÖH alımlarının ne zaman yapılacağına yönelik duyurunun ilan edilmesi beklenmektedir. Bizlerde ilanları takip ediyoruz.

JÖH ALIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, 27 yaşını doldurmamış olma, Sözleşmeli erbaş ve er görevi yapanlar için yaş 29 yaşını tamamlamamış olmak, En az 164 cm boyuna sahip olma, Silah taşıma sorunu olmamak, Sağlığı yatkın olmak, JÖH alımı için komando olur sağlık raporu almak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ