Ülkemizde yeniden korona virüs tablosunun pozitif yönlü artışından sonra önlemler alınmaya başlandı. Önlemlere askerlik konusu da getirilecek mi derken Milli Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı aracılığı ile duyuru yaptı ve askerlik için sevk işlemlerinin ertelendiğini duyurdu. Buna göre askere gidecek olan adayların daha ileri bir tarihte askere gitmesi gerekecek. Yeni sevk tarihleri duyuruldu. Peki yeni sevk tarihleri nedir?

Yeni Sevk Tarihleri

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi duyuruda 23 Kasım ile 25 Kasım tarihlerinde yapılacak olan sevk tarihlerinin 22 Aralık ile 24 Aralık 2020 tarihine kadar ertelendiğini duyurdu. Buna göre sevk tarihleri minimum 1 ay ertelenmiş oldu ancak bu sürenin o gün yeniden uzama durumu mevcuttur. Yeni gelen tablolarda hasta sayısı 5 bini geçti ve en yüksek vefat sayısına ulaşıldı.

Tablo azalmadan artarak devam ederse Milli Savunma Bakanlığının sevk işlemlerini yenide ileri bir tarihe atma ya da asker sayısının yetersiz olduğu zorunlu bölgeler hariç diğer bölgeler için bir süre asker almama gibi önlemleri olabilir.

Editör: TE Bilisim