Cumhurbaşkanlığında kabine toplantısı sonrası İbrahim Kalın bazı açıklamalarda bulundu. Buna göre gündeme ilişkin pek çok konuda önemli açıklamalar yapan Kalın bedelli askerlik konusunda bazı detayları paylaştı.

Kabine toplantısı sona erdi. Dış borçlanma iddiaları, Çipras'ın Türkiye ziyareti, güvenli bölge konularında Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın bazı açıklamalarda bulundu. Askerlik ile ilgili çalışmalar hakkında da açıklama yapan İbrahim Kalın 4 temel prensip belirlendiğini aktardı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

6-9-12 AY ASKERLİK MODELİ!

Bedelli askerliğe başvuru yapan sayısı 635 bin olarak açıklandı. Diğer konu ise yeni askerlik yasası hakkında geldi. Buna göre Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim yaptığı değerlendirmede; "Yeni askerlik modeli üzerinde çalışılıyor. Bunu daha da çeşitlendiren, 6-9-12 ay gibi zaman dilimlerine yayılabilecek çalışmalar var.” Dedi.

4 TEMEL PRENSİP BELİRLENDİ!

Ayrıca çalışmalar hakkında da açıklama geldi. 4 temel prensip olduğu belirtildi.” 4 tane temel prensip var. Birisi, öngörülebilirlik. İkincisi ihtiyaçlar. Üçüncüsü yükümlülerin eğitimi meselesi. Dördüncüsü ise sürekliliği. Bununla ilgili bir hazırlık yapılıyor. İlk sonuçlar kabineye sunuldu" dedi. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz

Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim