Geçtiğimiz aylar itibariyle bedelli askerlik sürecinin başlamasıyla gündeme daha çok taşınmaya başlanan ve bedelli askerliğin yerine tek tip askerliğin geleceği yönündeki iddialara yer vermiştik. Gündeme düşen bu tek tip askerlik iddiaları hakkında çok sayıda haber sitesinde ve basın organında haberler yapıldı. Yapılan haberlerde bazı önemli detaylara yer verilmiş ve profesyonel askerlik sürecine geçişin uygulanmaya çalışılabileceği yönünde ihtimallere yer verilmişti. Tek tip askerlik süreciyle alakalı olarak bizler de yaptığımız haberlerde bazı detaylara yer vermiştik. Bu detaylar kulislerde konuşulduğu iddia edilen, tek tip askerliğin muhtemel şekilleriyle alakalı detaylardı. Yaptığımız haberlerde, tek tip askerlik sürecine ilişkin iki yöntemin bulunduğunu, bunların detaylarını aktarmaya çalışmıştık. Askerlik sürecinde ihtimallerin askerliğin 9 ve 6 ay olmak üzere eğitim düzeyleri üzerinden farklı olmak üzere düşürüleceğini, isteyenlerin 3 aydan kalan ayları her ay için asgari ücret tutarı kadar bedel ödeyerek yapmış sayılacağı iddialarını ulaştırmıştık. Konuya yönelik tek tip askerlik tartışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da bir son dakika açıklaması gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEK TİP ASKERLİK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada " Bana kesin neticeyi vermedikten sonra bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Birinci derece sorumlusu, Milli Savunma Bakanımız, genelkurmay başkanımız, kuvvet komutanlarımız çalışmayı yapacaklar. Yaptıktan sonra bize sunumlarını yapacaklar. Ve bu sunum neticesinde de uygundur, uygun değildir. bunu söyleyeceğiz. Adımı atacağız. " ifadelerine yer verildi.

TEK TİP ASKERLİK İLE ÇALIŞMA YAKINDA GÜNDEME YANSIYABİLİR

Sürece yönelik önemli bir düzenleme çok yakında kamuoyu gündemine yansıyabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın da açıklamalarından anlaşıldığı üzere askerliğin tek tipe çekilmesi konusunda çalışmaların yapılması fikri kararlaştırılmış ve bir çalışma planı beklenmiş. Çalışmalar tamamlandığında Cumhurbaşkanı Erdoğan' a sunulacak ve çalışmanın faydalarının bulunması dahilinde resmiyet kazanacak.

Editör: TE Bilisim