Profesyonelleşme adı altında çalışmalar son hız devam ediyor. Jandarma Genel Komutanlığında askerlik görevini yerine getirenler Temmuz 2019 tarihinden itibaren görevini tamamlayan yükümlü olmayacak. Peki nasıl açıklamalar yapıldı? Yapılan açıklamalarda neler söylendi? Bundan sonraki yeni dönemde işleyiş nasıl olacak? Ne gibi değişiklikler meydana gelecek?

İŞTE ASKERLİKTE YENİ DÖNEMİN DETAYLARI

Resmi Gazetede yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Milli Savunma Bakanlığının 3 yıl boyunca Jandarma Genel Komutanlığına er göndermeye devam edeceği açıklandı. Kararnamede yer alan detaylara göre Bakanlar Kurulu kararı ile bu sürenin uzatılmaması uygun görülecek olursa 31 Temmuz 2019 tarihinden itibaren jandarmaya askerlik yükümlüsü alınmayacağı açıklandı. Bu yıl 37 binin üzerinde personel alımı planlanıyor ve şu ana kadar alınan personel sayısı ise 18 bin civarında. 18 bin civarında personelin ise yıl sonuna kadar alımlarının biteceği tahmin ediliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Jandarmanın profesyonelleştirilmesi adına Jandarma teşkilatına yükümlü asker alınmayacağını her yıl 25 ile 30 bin arasında personel alımı yapılacağını belirtti. Jandarma Genel Komutanlığı 15 Temmuz 2016 da ki darbe girişiminden sonra İçişleri Bakanlığı bünyesine alınmıştı.