Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan güvenlik personellerini ilgilendiren önemli bir haber Savunma Bakanlığının resmi Twitter sayfası aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Buna göre 6 önemli maddede değişikliğe gidildi. Peki bu maddeler nedir? Neler değişti? İşte detaylar.

Yapılan Değişikliker

İç güvenlik operasyonlarında ilave ücret alan Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri dış operasyonlarda da ilave ücret alacak.
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde güvenlik görevlisi olarak istihdam eden uzman erbaşların yaş haddi 45'den 52'ye yükseltildi.
7 sene boyunca görev yapmış ve 10 senelik görev süresinin tamamlamamış Astsubaylara bir defaya mahsus olmak üzere subaylığa geçmek için sınava girme imkanı sağlanacak.
Kara ve Deniz Harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksekokullarına ara sınıflardan öğrenci getirilebilecek.
Mühendislik bölümlerinden her hangi birinden mezun olan adayların Hava Kuvvetleri bünyesinde dış kaynaktan pilot olabilmesi için önü açıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde en az 2 yıl hizmet vermiş uzman erbaşlar Adalet Bakanlığı bünyesinde infaz koruma memuru olabilecek.

Askeri personelleri ilgilendiren ve yukarıda belirtilmiş olan 6 önemli değişiklik Savunma Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna paylaşılmıştır.
Editör: TE Bilisim