Ülkemizde her 20 yaşına gelen erkek birey Milli Savunma Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığı bünyesinde askere alınmakta olup isteyenler bir ay süre ile askerlik yapmak için ücretini vererek bedelli askerlik yapabilmektedir. Bilindiği üzere Şubat ayı celp tarihine askerler katıldı ve sıra Nisan ayına geldi. Türkiye'de corona virüsünün görülmesinden sonra bir çok kurum kapatıldı. Askere gidecekler de celp ve sevk tarihlerinin ertelenip ertelenmeyeceğini dikkatli şekilde takip ederken son dakika duyurusu yapıldı.

Bedelli Askerlik Sevk Tarihi

Bedelli askerler ile normal askerleriğn bilindiği üzere Nisan ile Mayıs ayında 2020/2 celp ve sevk işlemlerinin başlaması bekleniyordu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusunda bedelli askerlerin celp ve sevk tarihlerinin ertelendiği belirtildi. Hangi tarihe kadar ertelendiği net olarak duyurulmadı fakat ikinci bir emre kadar iptal edildiği belirtildi.

Normal Askerlerde Ertelendi Mi?

Normal şekilde askere gidecek olanlar da kendileri için sürecin nasıl işleyeceğini büyük bir merak ile takip etmekte olup Milli Savunma Bakanlığı konuyu görüşmekte olup Nisan ile Mayıs ayında yapılacak olan sevk işlemlerinin de bir sonraki emre kadar ertelenmesi ön görülüyor. Korona virüsünün yayılmaması için halkın evde kalmasını ve özlelikle farklı şehirlere yolculuk yapılması tavsiye edilmiyor. 2020/2 askerlik sevk ve celp tarihi ile ilgili yeni bir duyuru geldiğinde sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim