Ülkemizde corona virüsü endişesi her geçen gün artmaya devam ederken devlet bir çok önlem almaya devam ediyor. Buna göre corona virüsü olmasına rağmen Milli Savunma Bakanlığı tedbirlerin alınmasından dolayı askeraltına alınma işlemlerinin devam edeceğini duyurmuş ve Mart ayında askere gidecek olanlarında sevk işlemleri başladı. Peki yeni askere gidecek olan askerler corona virüsü kapsamında karantinaya alınacak mı? Askere yeni gidecek olanlar karantinada olacak mı yoksa karantina yapılmayacak mı?

Duyuru Yapıldı

Askere alınacak olan bir çok kişinin korona virüsü karantinaası alınacak mı sorularının artmasından sonra askeri kaynaklarından husus hakkında açıklama yapıldı ve yeni askere alınacak olan kişilerin her hangi bir karantinaya alınmayacakları belirtildi. Peki yeni askere alınacak olan kişilerin karantinaya alınmamaları doğru mu, askeriye de nasıl önlemler alınacak?

Kullanacakları Her Şey Yeni Olacak

Askeri kaynaklardan askere alınacak olan kişilerin karantinaya alınmayacakları ve kullanacakları tüm eşyalar, kalacakları yerler, yemekleri yiyecekleri yemekhaneler gibi tüm yerlerin yeni olacağı, tesislerin yeni askerler için ayrılacağı belirtilirken gerekli muayene ve tedbir işlemlerin virüsten öncede sonrada ilk girişte yapıldığına dikkat çekildi. Milli Savunma Bakanlığı askerlerin virüsten problem yaşamaması için tüm sıkı tedbirleri almaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim