Milli Savunma Bakanlığı tarafından yeni askerlik sistemine geçildi ve askerlik süreleri 6 aya indirildi. Buna göre korona virüs ile mücadele kapsamında geçtiğimiz dönem bazı celp dönemlerinde askerlik süreleri uzatıldı. Terhisler zorunlu olarak uzatılması gerekti. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yeni yapılan duyuru ile sevk işlem tarihlerinin ileri bir güne uzatıldığı belirtildi. Peki askerde olanların askerlik süresi uzayacak mı, terhisleri daha mı geç olacak? Terhis sürelerinde değişiklik var mı? Askeri kaynaklardan ilgili konu hakkında açıklamalar geliyor.

Asker Kaynaklar Duyuruyor

Askeri kaynaklardan gelen bilgilere göre terhis sürelerinde her hangi bir değişikliğin olmayacağı belirtiliyor. Yani örneğin 10 Aralıkta terhis olacak kişinin yine 10 Aralık tarihinde terhis olması bekleniyor.

İlgili askeri kaynaklardan gelen bilgiler henüz Milli Savunma Bakanlığı tarafından birinci kaynaktan doğrulanmadı. Yani askeriyeden gelen bilgiler bu şekilde ancak bakanlık tarafından resmi bir açıklama yok. Özellikle önümüzdeki günlerde korona virüsü tablosuna göre yeni açıklamaların gelmesi ve terhis sürelerinin uzayıp uzamayacağına yönelik bilgi verilmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim