Milli Savunma Bakanlığı e-devlet portalı ya da askerlik şubeleri aracılığı ile 2020 yılında askere gidecekler müracaatlarını gerçekleştirdi. Buna göre ilk celp dönemi Şubat 2020 itibari ile başlayacak. Şubat ayının hangi tarihinde net olarak alımların başlayacağı bilinmiyor fakat ilk hafta içerisinde asker olacakların eğitim birliklerine teslim olması ön görülmektedir. Peki asker yerleri açıklandı mı? Yüz binlerce kişi ve aile askerik için eğitim birliklerinin açıklanıp açıklanmadığını beklemektedir.

24 OCAKTA YERLER BELİ OLACAK

Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklama da celp dönem tarihlerinin ve eğitim birlikleri yerlerinin yani askerliğin nereye çıktığının 24 Ocak 2020 tarihinde açıklanacağı belirtilmişti. Buna göre 3 hafta sonra yüz binlerce kişi askerlik yerlerinin nereye çıkacağını öğrenebilecek.

24 Ocakta ilgili açıklama Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulacak olup adaylar yerlerini öğrenebilmeleri için e-devlet üzerinden sorgulamalarını yapmaları gerekecek. E-devlet erişim olmayan ya da internet imkanı olmayanların ise adreslerine en yakın yerdeki askerlik şubesine giderek nüfus cüzdanları ile bilgi alması ve askerlik yerlerinin nereye çıktığını öğrenmesi gerekmektedir. İlgili duyuruda teslim tarihleri, sınıf, birlik vb. gibi tüm bilgiler açıklanacaktır.

Editör: TE Bilisim