Birçok vatandaşın gözü kulağı 2 Aralık’ta yapılacak olan asgari ücret pazarlığına çevrildi. Buna göre pazarlıkta bir ilk yaşanacak. Pazarlıkta söz sahibi olan üç sendika da bu görüşmede ortak bir asgari ücret rakamı sunacak olup işçi kesimini Türk İş, DİSK ve Hak İş sendikaları temsil edecek. Buna göre pazarlık sonrasında 2020 yılında ödenecek olan asgari ücret rakamı aralık ayının sonunda açıklanacak.

Bu Uygulama Bir İlk

2020 yılı için işçilere ödenecek olan asgari ücret rakamını belirlemek üzere hükümet ve işçi kesimi 2 Aralık’ta masa başına oturacak. Bu görüşmede işçi kesimini Türk İş, DİSK ve Hak İş sendikaları temsil edecek olup ilk defa 3 sendikanın da ortak bir rakam belirleyeceği ve masaya bu teklif ile gidileceği açıklandı.

Asgari ücret ile ilgili olarak Hak İş ile Türk İş tarafından yapılan görüşmede “Asgari ücret konusu başlı başına iş birliği yapmamız için önemli bir husus. Toplam çalışanlarımızın yüzde 45'i asgari ücretle çalışıyor. Memurların neredeyse iki katı çalışanın toplu sözleşmesini kapsıyor asgari ücret" açıklaması yapıldı.

Türk İş Rakam Fikrini Açıklamıştı

Geçtiğimiz günlerde Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamada yaşam maliyetinin 2 bin 578 TL olduğu ve bu maliyetin altında bir rakamın olmayacağı açıklanmıştı. Bu durum da ortak sunulacak olan rakamın bu tutara yakın ya daüzerinde olması durumunu güçlendiriyor.

Editör: TE Bilisim