Kurban Bayramı’nın da yaklaşması ile birçok vatandaş bayram ikramiyesini beklemeye başlamış olup özellikle kimlerin bayram ikramiyesinden yararlanacağı, ne kadar bayram ikramiyesi yapılacağı gibi konular gündeme gelmiştir. Haziran ayının sonuna yaklaşırken geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından canlı yayında yapılan “Sürprizlerimiz ve iyileştirmelerimiz olacak” açıklamasının ardından da bu bayram öncesinde vatandaşlar merakla bu sürpriz iyileştirmeleri beklediği biliniyor. Peki bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek ne kadar ödenecek, işte detaylar.

Asgari Ücretliye Bayram İkramiyesi

Korona virüs salgını sebebi ile üretimin birçok sektörde durması bu sektörlerde çalışanları zor duruma sokmuştu. Özellikle asgari ücretli çalışanları umutlandıracak haber geçtiğimiz ay gelmiş olup hazırlanan yasa taslağına göre asgari ücretliden alınan vergilerin senede iki kez bayramlarda ikramiyeler olarak verilmesi bekleniyordu.

Fakat "Asgari Ücretliden Vergi Alınmasın" isimli bu tasarı ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına geldi ve ardından reddedildi. Konuya ilişkin ise herhangi bir açıklama gelmemiş olup buna göre asgari ücretlinin bayram ikramiyesi beklentisi de boşa çıkmıştır. 2020 yılı için asgari ücretli çalışanlara brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 TL ödeme yapılmakta olup buna ek olarak tediye ödemeleri çerçevesinde de ek ödemeler yıl içerisinde yapılmaktadır.

Emekliye Bayram İkramiyesi

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği haberlerden biri de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yapılması beklenen bayram ikramiyesidir. Bu noktada özellikle 31 Temmuz 2020 tarihinde başlayan Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerin yapılacağı biliniyor. Emekliler ilk bayram ikramiyelerini korona virüs önlemleri kapsamında nisan ayında öne çekilerek almıştı.

İkramiyeler için eğer enflasyon ile yeniden değerleme yapılacak olursa emeklilere yapılacak olan bayram ödemelerinin en az 1000 TL yerine en az 118 TL olması muhtemel. Buna göre yeniden değerleme artış oranında bir artış olursa da ikramiyelerde en az 225 TL artış olması bekleniyor. Fakat ikramiyelere yönelik herhangi bir artış haberi de gündemde bulunmuyor. Buna göre 1000 TL bayram ikramiyesi ödeme planında bir değişiklik yapılmazsa 27-30 Temmuz tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim