Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından dün yapılan açıklamada asgari ücret ve dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olmasına yönelik devlet desteği geleceği müjdesini verdi. Bu şekilde bir uygulamanın çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Albayrak uygulamayı “20 yıl vadeli olacak ve TOKİ'nin de içinde yer alacağı, her yıl en az 100 bin vatandaşımızı ev sahibi yapacak modeli bu ay bitmeden özel bir programla anlatacağız. Düşük faiz oranlı kredi verilecek” sözleri ile ifade etti.

Enflasyonla Mücadele

Berat Albayrak’ın açıklamalarında enflasyon ile mücadele de vardı. Konu ile ilgili olarak “Barış Pınarı operasyonunda da enteresan süreçler yaşadık. Enflasyonla mücadele ortada. Enflasyonla topyekûn mücadele diyerek son bir yılda geldiğimiz noktada TÜFE’de yüzde 8, ÜFE’de yüzde 1,70seviyelerine inerek tarihi bir netice ortaya koyduk. Yılsonu hedefimiz 12’lerin altında gerçekleşerek yılı kapatacağız. Düşük tek haneleri çok hızlı şekilde yaşayacağımız sürece gireceğiz. Enflasyon daha da iyi olacak, bu daha başlangıç” ifadeleri ile açıkladı.

Ekonomideki Gelişmeleri Anlattı

Albayrak ayrıca ekonomideki olumlu gelişmeleri de açıklayarak “Ekonomide güven endeksi yüzde 20 arttı. Bu yılı pozitif büyümeyle kapatacağız.Kurumsal kredi faizlerinde en düşük piyasa faizlerini gördük, daha da düşecek inşallah.Asgari ücretle, dar gelirli vatandaşlarını ev sahibi yapacak bir modelin finansman alt yapısını hazırladık” sözlerine yer verdi.

Asgari ücret ve az gelirli vatandaşların ev sahibi olması ile ilgili olarak da “20 yıl vadeli olacak ve TOKİ'nin de içinde yer alacağı, her yıl en az 100 bin vatandaşımızı ev sahibi yapacak modeli bu ay bitmeden özel bir programla anlatacağız. Düşük faiz oranlı kredi verilecek” sözleri ile bu konudaki uygulamayı açıkladı.