Meclisin açılması ile birlikte birçok konu gündeme gelmiş olup görüşülmesi istenen konularda biri de İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok tarafından sunulan yeni kanun teklifinde asgari ücret ve asgari ücretin altında ücret alanların çocukları için eğitim hayatı boyunca kırtasiye malzemesinin karşılanmasına yönelik yardım yapılması oldu. TBMM Başkanlığına bildirilen teklifin detayları ise şu şekilde.

Kanun Teklifi Kırtasiye Yardımını İçeriyor

TBMM’ye sunulan kanun teklifinde Ok, "Asgari ücret ve altında geliri olan ailelerin çocuklarının zorunlu eğitimleri süresince, kırtasiye malzemelerinin MEB bütçesinden karşılanması" hakkındaki kanun teklifini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunmuştur” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamasına göre bu yıl 18 milyonu aşkın öğrenci eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Bu veri aynı zamanda milyonlarca aile için yeni bir harcama kalemi demek olduğu ve parasız eğitimin sadece bir yasa olarak kaldığı, AKP iktidarında yaşanan ekonomik kriz ile birlikte bir öğrenciye yaklaşık 650 TL’ye kadar ulaşan kırtasiye masrafının da göz önünde bulundurulması ve ailelere yardım yapılması gerektiğini açıklamıştır.

Kırtasiye Ödeneğinden Vergi Alınıyor

Özellikle asgari ücret alan vatandaşların maaşlarına eylül ayında kırtasiye ödeneği de ekleniyor. Fakat asgari ücrete alına yüzde 20 vergi sonucunda bu ücretin erimesi söz konusu oluyor. Vatandaşlar en azından bu verginin alınmamasını ile birlikte sırtlarından büyük bir yükün kalkacağını ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim