Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

6 Aralık tarihinde yapılan toplantıda Hükumet temsilci olarak Çalışma Bakanlığı, işveren sendikası ve işçi sendikası temsilcileri katıldı. İlk kez asgari ücretli çalışanda komisyonda yer aldı. Yalova Üniversitesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Gülden Görmez komisyonun toplantılarında yer aldı.

İLK TOPLANTIDA RAKAM TELAFFUZ EDİLMEDİ.

Milyonlarca asgari ücretliyi yakından ilgilendiren, 2019 asgari ücretin belirleneceği komisyon toplantıları aralık ayı son haftasına kadar devam edecek. İlk toplantıda Aİle Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşti. İşveren temsilcisi; asgari ücret artışında, ücret karşılığında destek oranında artış yapılmasını istedi. Bakan Zümrüt Zehra Selçuk; asgari ücretin istihdama, üretim ve tüketim dengesine, yatırımlara ve rekabete tüm ülke ekonomisine yön vereceğini belirtti. TİSK temsilcisi ise asgari ücret belirlenirken işçinin geçim şartları göz önünde bulundurulmasını net ücretteki eksilmeler, vergi nedeniyle arttığını belirtti. Asgari ücret belirleme İkinci toplantısı ne zaman yapılacağı belli oldu.

İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN YAPILACAK?

İkinci toplantı 13 Aralık tarihinde yapılacak. İkinci toplantıda TİSK ev sahipliği yapacak. Diğer toplantı ise TÜRK-İŞ'te yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun son ve dördüncü toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılacak.

İŞİN OLSA