Geçtiğimiz günlerde 2020 yılı için belirlenen asgari cüret miktarından sonra birçok işçi sendikası ve kurumu, ücretlerin özellikle bazı meslek grupları içerisinde az bulunduğu ve olması gereken tutarın çok altında kaldığı ifade edildi. Bu meslek gruplarından biri de güvenlik görevlileri olup özellikle hem dünyada hem de Türkiye’de faaliyet gösteren Securitas firmasının başkanı Murat Kösereisoğlu asgari ücretin en az 3 bin TL olması çağrısında bulundu ve bu çağrıya Türk İş Güvenlik Sendikası Başkanı tarafından olumlu yanıt geldi.

Güvenlik-İş Sendikası’ndan Cevap Geldi

Securitas firması başkanı tarafından yapılan açıklamada 2020 asgari ücret tutarının meslek mensubu için kabul edilemez olduğu ve bu meslek grubu çalışanlarının ücretin en az yüzde 30 üzerinde maaş alması gerektiğini söyledi. Bu durumun haksız rekabete yol açtığı ve İstihdam potansiyeli yüksek olan güvenlik sektöründe personellere en az 3 bin TL maaş verilmesi gerektiği ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamanın ardından Güvenlik-İş Başkanı tarafından "Amaca ulaşılmak isteniyorsa sektördeki en büyük sendika olarak biz her türlü desteği vermeye hazırız. Bakanlık, işveren ve sendika el ele verelim özel güvenlik sektöründe sendikalı olmanın önünü açalım. Sendika gelirse hiçbir patron işçisini başka sektörlere kaptırmaz, kimse işini bırakmaz” şeklinde bir cevap verildi.

Securitas Çalışma Başlattı

İlgili teklif kapsamında asgari ücreti düzenlenmesi durumunda en az 3 bin TL civarında olması gerektiğini vurgulayan Securitas firması başkanı, özel güvenlik sektöründeki çalışanların asgari ücretinde iyileştirme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bir çalışma sunacaklarını açıkladı.