Corona virüsü 200'den fazla ülkenin gündemine düşmüş olmak ile beraber pek çok vatandaş kendi içerisinde önlemlerini almaya devam ederken Sağlık Bakanlığı da bir çok kurum ve bakanlık ile temaslarına devam ederek alınması gereken önlemler hususunda ortak karar vermekte olup bugün Türkiye'de araç sürenlerin ve yolcuların ateşleri ölçülmeye başladı. İlk görüntüler İstanbul'dan gelirken tüm Türkiye'de uygulanması bekleniyor.

ŞEHİR GİRİŞ ve ÇIKIŞLARINDA BAKILACAK

Türkiye'de bilindiği üzere şehirler arası yolculuklara kısıtlamalar getirildi. Bun göre otobüs ve tren seferleri tamamen iptal edilirken uçak seferlerinin de sadece belirtilen 14 farklı noktaya günün belirli saatlerinde yapılacağı belirtildi. Virüsün farklı şehirlere ulaşarak iyice yayılmasının önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında iş birliği yapıldı ve yolcuların ateşleri ölçülmeye başlandı.

TÜM TÜRKİYE'DE UYGULANABİLİR

Araç sürenlerin ve araçta ki kişilerin ateşlerinin ölçülmesi görüntüleri İstanbul'dan gelirken büyük şehirlere hemen uygulanmaya koyulayacağı ve yakın zamanda ise Türkiye'nin her noktasında şehir giriş ile çıkş bölümlerinde uygulamaya başlanacağı ön görüldü. Buna göre vatandaşların ateşleri ölçülürken ateşi yüksek olanlar hastaneye sevk edilecek ateşlerinde anormal bir durum olmayanlar ise yolculuğuna devam edilebilecek. Bilindiği üzere bu sistem Çin'de de yapılmıştı.