Benzin ve motorin fiyatlarında araba kullancılarını sevinderecek cinsten büyük indirim geliyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan benzin ve motorin indirimi büyük bir sevinç uyandıracağı gözüküyor. Uzmanlardan yapılan açıklamaya göre petrol üzerinde arz yönlü bir sıkıntının olmadğını ve fiyatlarında aşağı olarak revize edilmesinin akaryakıtta etkili olduğu bilinmektedir. Önümüzde ki günlerde yapılan indirimlerde benzin üzerinde 15-16 motorinde ise 21-22 kuruş indirim yaşanacağı açıklandı.

Benzin ve motorin fiyatları uluslar arası piyasalarda düşmeye devam ediyor. Brent petrol haftayı 60 doların altında kapatırken belli zamanlarda 58-59 dolara kadar gerilediği görüldü. Benzin ve motorinde aynı şekilde düşüsüz sağlarken 20'şer dolar kadar gerilediği görüldü.

PETROL VARİL FİYATI 100 DOLARA KADAR ÇEKİLEBİLİR

Petrol alanında uzmanlaşmış kişiler yaşanan bu gelişmeleri petrol fiyatlarının daha da düşeceğini hatta petrol varil fiyatlarının 100 dolara kadar gerileyebileceğini açıkladı. Petrol düzeyin bir sıkıntı beklenmediğini ve yaşanılan gelişmelerde bazı çevrelerde 2019 petrol fiyatının tahminlerde revize edildiği açıklandı. Uluslararası düzeyde de petrol fiyatlarının düşmesi ürün fiyatlarının gevşemesine neden olduğu açıklaması yapıldı.