Türkiye başta olmak üzere dünyanın her noktasında kullanılmakta olan popüler telefon markası iPhone'dir. iPhone cihazlarının kalitesi ve güvenliği nedeni ile pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle iPhone cihazlarında bulunan iOS işletim sistemi açık kaynak kodlu olmadığından dolayı hacklenmesi ve cihazlara üçüncü şahısların erişmesi oldukça zor bir durum olduğu için pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Ancak Apple'nin iPhone cihazlarını yavaşlattığı öğrenildi ve bu sebepten dolayı Apple'a ciddi bir para cezası verildi.

25 MİLYON EURO PARA CEZASI

Apple markası her geçen sene birden fazla iPhone modelinin lansmanlarda tanıtmak ve tüm dünyaya teklam verdikten sonra cihazlarını her yere ihracat etmektedir. Buna göre Apple'nin yeni modellerin satışlarının artması için eski cihazlarını yavaşlattığı öğrenildi. Öyle ki işletim sistemi değişmedi yani güncellenmediği ve cihazın hala eski performansında olmasına rağmen her yeni model çıktığında eski telefonların oldukça yavaşladığı öğrenildi. Bu sebepten dolayı Apple'a 25 milyon euroluk para cezası kesildi.

Şu anda pek çok kişi tarafından yapılan açıklama da iPhone 5 cihazlarının artık kullanılamaz hale geldiği ve iPhone 5S cihazının ise son yapılan güncellemelerden sonra ciddi anlamda donduğu ve bir seneden daha az bir süre sonra bu cihazında kullanılamaz hale geleceği belirtilmektedir. Apple bu konuda gelişme yapmazsa sıklıkla ceza alacaktır.

Editör: TE Bilisim