2020 yılı insanlık tarihi için neredeyse felaketler yılı olmaya devam ederken son birkaç gündür özellikle sosyal medya üzerinden Apofis Meteoru hakkında pek çok yorum gelmeye devam ederken bazı abartılı içerikler de dikkatten kaçmamaktadır. Buna göre 3 futbol sahası büyüklüğündeki meteor dünyamıza her geçen gün yaklaşıyor ama bu meteorun dünyamıza çarpma olasılığı nedir, ne zaman ve nereye çarpacak? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Çarpma Olasılığı Verildi

Sosyal medya ve bazı haber siteleri aracılığı ile sürekli gündeme getirilen Apofis Meteoru NASA tarafından saniye saniye dikkatle takip ediliyor ve bu takip yaklaşık olarak 2009 yılından beri yapılıyor. Yani Apofis Meteoru yeni çıkmış bir şey değil ve yaklaşıl 11 yıldır bunun incelemeleri yapılıyor. Peki bu meteor çarpacak mı? NASA tarafından yapılan açıklamalarda meteorun dünyamıza çarpma olasılığının 300 binde bir olduğu belirtildi. Yani ihtimal oldukça düşük tabiki yine de azda olsa bir ihtimal var.

3 Futbol Sahası Büyüklüğünde

Apofis Meteorunun büyüklüğü 3 futbol sahasına eş değer denilebilir. Devasa meteor dünyamıza çarpacak dahi olsa bu 2020 yılında olmayacak çünkü şu anda dünyamızdan oldukça uzak bir konumda bulunmaktadır. Hesaplamalara göre Apofis Meteoru dünyamıza 2036 yılında teğet geçecek ve oldukça yaklaşacak. Yaklaşımın tahmini olarak 30 ya da 40 bin aralığında olduğu düşünülüyor ancak o zamana kadar meteorun konumunda nasıl bir durum olur bilinmiyor. Şu ana kadar 11 yıllık verilere göre Apofis meteoru uzayda hiçbir cisim ile karşılaşmadı ve binlerce kilometre hızını her geçen gün artırarak dünyamıza doğru yaklaşıyor.