Anneleri sevindirecek haber İstanbul Büyükşehir Belediye’sinden geldi. Geçtiğimiz günlerde belediye meclisi tarafından kabul edilen kararda, oy birliği ile 4 yaş ve altında çocuğu bulunan annelerin şehir içi ulaşımda ücret ödememesine karar verildi. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplanan meclis hazırlanan ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz ocak ayında da Sayıştay’dan olumlu görüş alınması sonrasında karar netleşti ve kabul edildi.

Annelere Özel Kart Verilecek

İBB meclis gündemine gelen ve oy birliği ile kabul edilen teklifte 4 yaş ve altında olan çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesi ve toplu taşıma kuruluşlarının ücretsiz taşıma nedeniyle uğradıkları kayıpların, belediye bütçesinden karşılanması gerektiği belirtildi. Raporda ayrıca Sayıştay Kanunu'nda belirtilen usulün belediye yönetimi tarafından izlenmesi gerektiği ifade edildi. BU noktada İstanbul’da ikamet eden yaklaşık 1 milyon 160 bin 4 yaş ve altı çocuğun annelerine ücretsiz ulaşım kartı verileceği açıklandı.

Ücretsiz Ulaşım Kartı Nereden Alınır?

İBB tarafından annelere verilecek olan ücretsiz ulaşım kartı, hali hazırda sağlık çalışanlarının da yararlandığı ücretsiz olarak yararlandığı İstanbulkart üzerinden alınması muhtemel. Bu noktada sağlık çalışanları ücretsiz almak için https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ internet sitesi üzerinden İBB iştiraki BELBİM AŞ’nin başvuru yapabilmekte olup anneler için d benzer bir uygulamanın ilerleyen günlerde sitenin güncellenmesine bağlı olarak yapılması bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeler ise sitemiz üzerinden paylaşılacaktır.

Sağlık Çalışanlarına da Ücretsiz

İBB tarafından yapılan açıklamada ise sağlık çalışanlarına sağlanan kartın süresinin 31 Ağustos’a kadar uzatıldığı açıklanmış olup bu noktada “Sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ve otoparklardan ücretsiz yararlanma hakkı 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu kapsamda Sağlık Çalışanlarına özel İstanbulkart dağıtımı devam etmektedir. Bugüne kadar 74.415 başvuru sahibine posta yolu ile kart dağıtımı yapılmıştır.15 Haziran tarihinden itibaren ücretsiz toplu ulaşımdan sadece Sağlık Çalışanı İstanbulkart sahipleri yararlanabileceğinden herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için eğer sağlık çalışanı iseniz aşağıdaki linkten başvuru yapmanız ve Sağlık Çalışanı İstanbulkart sahibi olmanız gerekmektedir“ açıklamasına yer verilmiştir.

Editör: TE Bilisim