Devlet tarafından yeni anne olmuş yada ikinc, üçüncü çocuklarnı doğurmuş annelere sağlamış olduğu birçok destektende bir taneside çocuk bakım desteği. Anne oldum diye çalışma hayatından kopmamaları için devlet tarafından teşvik alan anneler bu sayede hem işlerine devam ederek hem de çocuklarının bakımını en iyi şekilde yapabiliyorlar. 

DEVLET TARAFINDAN ANNELERE 400 TL DESTEK

Kadınların çalışma hayatları içerisinde daha aktif bulunmaları için hazırlana proje ile birlikte kadınların iş hayatlarının içerisinde olması sağlanacak. Devlet tarafından geliştirilen proje kapsamı içerisinde 2 yaş ile 5 yaş arasında çocuğu bulunan kadınların devlet tarafından aylık olarak alacağı miktar 400 TL olarak belirlnedi. Bu mikar parayı bakım desteği olarak almak isteyen vatandaşların İŞKUR tarafından verilen iş başı eğtiim kurslarına katılarak hem kendilerini geliştiirp meslek sahibi olmaları hem de çocukları için bakım desteği alabilmelerini sağlamaktadır. 

Devlet tarafından sağlanan bu proje daha ilk aşamada olduğundan ötürü pilot il olarak belirlenen bir ilde denenmektedir. İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da yaşayan ve istenilen koşulları yerine getiren ailelere sağlanacak olan bu destek için başvurular İŞKUR İl müdürlülerine giderek yapabilirler.

Editör: TE Bilisim