Türkiye'nin son birkaç gündür en önemli gündemi adeta Corona virüsü olmuş durumdadır. Öyle ki bir çok markette neredeyse tüm ürünler bitti, kolonya satıcılarının önünde metrelerce kuyruklar olmaya devam ederken şimdide bir önemli gelişme Ankara'dan geldi. Yeni yayımlanan son dakika haberlerine göre Ankara'da 57 kişinin gözetim altına alındığı belirtildi. Peki bu durumun detayları nedir?

Bağdat'dan Gelen Uçak 

Irak, Bağdat'tan gelen uçak dün akşam saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanına iniş yaptı. İlgili bölgeye çok sayıda ambulans ve özel ekipler sevk edildi. Uçakta bulunan 57 Türk vatandaşının kim ve nereli oldukları merak edilirken özel bir inşaat şirketinin Irak Bağdat'ta bulunan Türk inşaat işçileri olduğu anlaşıldı.

Uçağın indiği bölgeye özel kıyafetli olmayan kimse ve gazetecilerin hiç birisi yaklaştırılmadı. Saat 20.30 civarında inen uçaktaki 57 Türk yolcu ancak saat gecee 01.00 surlarında hastaneye kaldırıldı.

Hangi Hastaneye Kaldırıldı?

Irak Bağdat'tan gelen 57 kişilik Türk işçiler Ankara'da corona olaylarına karşı işlemlerini gerçekleştirmekte olan Zekai Tahir Burak Hastanesine kaldırıldı. Dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki 57 Türk işçi de corona virüsü tespit edildiğinden dolayı hastane de yatırılmalarına karar verilmemiş olup yurt dışından geldiklerinden dolayı her hangi bir ihtimale karşı hastaneye yatırılmaları uygun görülmüştür. Süre olarak net bir bilgi verilmemiş iken 14 gülük kuluçka süresi boyunca işçilerin hastanede tutulacağı sonrasında ise hastaneden çıkış işlemlerinin yapılacağı bilinmektedir.