Korona virüsü tüm dünyaya tehdit oluştururken salgından korunmak için ülkemizdeki önlemler de hat safhada yer alıyor. Bu doğrultuda bugün yapılan bir son dakika açıklaması ile özellikle gündemde olan bir konu da açıklamaya kavuşturulmuş oldu. Bu doğrultunda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Konya ve Ankara'da yurtlar karantina sürecine uygun hale getirildi" ifadelerine yer verildi. İlgili açıklama sonrasında umreden dönen vatandaşlar ise iki il içerisinde ilgili yurtlara yerleştirilmeye ve karantina altına alınmaya başlandı.

Umre Dönüşü Karantinaya Alındılar

Sağlık Bakanlığı tarafından her zaman vurgulanan 14 gün karantina uygulaması umreden dönen vatandaşlarımız için yetkili gözetimince uygulamaya konuldu. Buna göre umreden dönüşünde, vatandaşları taşıyan uçak, gece saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Sağlık ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında ambulanslarla aprona girdi ve umreden dönen vatandaşları sağlık taramasından geçirerek sonrasında, öğrenci yurtlarına yerleştirdiler.

Umre için Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlar, Türkiye’ye iner inmez 14 günlük karantinaya alındı ve bu süreçte karantina süreleri için KYK’ya bağlı Ankara ve Konya'daki yurtlara yerleştirildi.Konya'daki Tahir Büyükkörükçü ve KutalmışoğluSüleyman Şah erkek öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler ise Konya Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle başka yurtlara transfer edildi.

Yurtlar Dezenfekte Edildi

Gece geç saatlerde ani bir karar ile karantinaya alınma işlemleri gerçekleştirilmiş olup yurt öğrencilerine haber verilmesinin ardından görevliler yurdu boşalttı ve dezenfekte işlemlerine başlanıldı.

Öğrenciler ise kendilerine son dakika haber verilmesi ve bu karantina işlemi için aktif olan bir öğrenci yurdunun seçilmesi sebebiyle kızgın olduklarını ifade etti. Umreden dönen vatandaşlar isebu yurtlarda 14 gün süresince karantina altında tutulacak ve covid-19 virüsünün bulunup bulunulmadığı araştırılacak.

Editör: TE Bilisim