Yurt genelinde il valilikleri tarafından kamuoyuna duyurulan ilanlar ile bekçi alımları kamuoyuna bilgi verilmektedir. Buna göre en çok dikkat çeken bekçi alımı ilanlarından bir tanesi Ankara ilidir. Ankara Valiliği tarafından geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna duyurulan ilan ile toplam bin (1.000) bekçi alınacağı duyurulmuştu.

Ankara Valiliği farklı ilçelerde ve mahallelerde görevlendirilmek üzere bin kişilik çarşı ve mahalle bekçisi alımı gerçekleştirmektedir. Ankara Valiliğinin bin bekçi alımı ilanına başvurular 22 Kasım 2017 tarihinden bu yana devam etmektedir. Peki aranacak şartlar nedir.

Ankara Valiliği Bekçi alım ilanına, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olan, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olan, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden ve kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Askerliğini yapmış olmak, 30 yaşından büyük olmamak ve Başvuruda bulunduğu il ve ilçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak şartları aranacaktır.

HANGİ İLÇELERE KAÇ BEKÇİ ALINACAK?

Ankara Valiliği toplamda 1000 kişilik kadro ile Bekçi alımı yapacağını belirtti. Buna göre Ankara Valiliği, Altındağ'da 90, Çankaya'da 225, Etimesgut'ta 90, Keçiörende 170, Mamak'ta 150, Pursaklar'da 25, Yenimahalle'de 120, Gölbaşı 20 ve Sincan'da 110 çarşı ve mahalle bekçisi alacak.

BAŞVURULAR

Yukarıda Ankara ilinin bekçi alımına ilişkin tüm detaylar verilmiştir. Buna göre adayların başvurularını 6 Aralık 2017 tarihine kadar ilçe Emniyet Müdürlükleri aracılığı ile gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim