Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yakınlarında bulunan boş arazide HAYKURDER, çöp torbalarına konularak atılmış olan onlarca köpeğin telef olduğunu bildirdi. Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesi yakınlarında olan boş arazide, çöp torbalarına konulmuş şekilde onlarca köpek ölüsü bulundu.

TÜRKİYE' Yİ SARSAN HABER - BU KATLİAMA DUR DEYİN

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği ( HAYKURDER) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinin yanında olan boş arazide siyah çöp torbalarına konularak atılmış halde onlarca köpeğin cesedi bulundu.
Dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda hayvanseverin haberi alır almaz olay yerine gittiğini belirten Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı, köpeklerin siyah çöp torbalarına konularak boş araziye atıldığını belirtti. Paçalı yaptığı yazılı açıklamada, "Ölüm sebeplerinin ne olduğunu, bu cesetlerin buraya kim tarafından atıldığını bilmiyoruz ama korkarız ki bu da yeni bir katliam. Türkiye'nin her yerinden her gün yeni katliam haberleri alıyoruz. İnsanlık yavaş yavaş çürüyor. Yetkililer yasa çıkartmak için hala daha ne bekliyor? Bu katliamlar ne zaman bitecek? Devlet ne zaman müdahale edecek? Bu katliamlara 'dur' demenin tek yolu yasadır. Yasa istiyoruz."

ANKARA' DA İKİNCİ KATLİAM

Ankara'da geçtiğimiz günlerde bir katlim daha yaşanmıştı. Batıkentte gerçekleşen bu üzücü olayda çok sayıda köpek yaşamını kaybetmişti. Tavuk etiyle zehirlenen köpeklere çevre veterinerlik kliniklerinde müdahale edilerek hayata tutunmaları sağlandı ancak bazıları ne yazık ki kurtulamamıştı. Ülke gündeminde şok etkisi yaratan, derinden üzen bu katliamın ardından, Ankara' da bir ikincisi daha yaşandı...

Editör: TE Bilisim