Mart yerel seçimlerine yönelik AK Parti' nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki tarafından 11 başlıkta başkent Ankara için hazırlanan 111 bin proje kamuoyuna duyuruldu. Ankaralılara müjde niteliğinde 111 büyük projeden öne çıkan bazı maddelere haberimizde yer vereceğiz. Ankara yerel seçimleri için yapacağı projelere değinen Özhaseki Dünya başkentleri içerisinde turizm geliri en az il olan şehrin Ankara olduğunu ifade ederek, turizme yönelik çalışmaların yapılacağını da aktardı. Açıklamasında ulaşım, sosyal hizmetler, yeni parklar ve spor salonları gibi önemli konu başlıklarında açıklamalar gerçekleştirdi.

Çorba, çay ve çamaşır modeli

" Çay, çorba çamaşır. Okul bölgelerinde özellikle de girişlerde, çocukların okula geldiğinde bir kupa içerisinde çorba içebilecekleri bir imkan. Çamaşırını teslim edip okuldan çıktığında tertemiz alıp götürebileceği bir ortam. Bunu da iş başına geldikten sonra birinci yılda uygulayacağımız çok ciddi bir iş. " ifadelerini kullanarak yeni projeden detayları aktardı.

Çocuk köyü projesi

Ankara için olmazsa olmaz projelerden biri olduğunu ifade ettiği Çocuk köyü projesi için Mehmet Özhaseki açıklamasında " Ankara için olmazsa olmaz gördüğüm bir proje. Yaklaşık bir milyon metrekare üzerinde yapacağız. Yerini tespit ettik. İçerisinde yüzden fazla etkinlik var. Evlerde hiçbir çocuk anneyi babayı durdurmayacak ve çocuk köyüne gelecek. 2019 baharında başlarız ve bir sene sürmeden bu projeyi bitiririz. Ankara'da herkesin uğradığı çok keyifli bir mekan haline gelecek. " ifadelerini kullandı.

Ulaşım projeleri

Ankara' da son dönemde hız kazanan ve büyük çaplı adımların da atıldığı konulardan biri olan ulaşıma yönelik Mehmet Özhaseki de önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında " 13 başlıkta projeleri toparladık ama bunun alt başlıklarına indiğimizde yüzlerce başlık var. Ulaşım alanında sadece 13 tane iş yapıp geride bekleyecek değiliz. Benim en önem verdiğim konulardan bir tanesi; Kızılay'dan Havaalanına kadar uzanacak hattın kesintisiz olması ve metro hattının olması. Kuyubaşı'ndan Havaalanına kadar yapılacak olan 26 kilometrelik hattın bir an önce ihalesinin yapılıp gerçekleştirilmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıl içerisinde bunların ihalesini yapıp çok kısa süre içerisinde bitiririz ve Kızılay'dan Havaalanına kadar, daha sonra da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kadar devam edecek olan hattı tamamlamış oluruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 60 kilometrelik kadar daha hattı bu şehre kazandıracağız. Kullandığımız ana aksların kesintisiz olması gerekiyor. Bir taraftan Ulus'tan kalkıp Havaalanına gidiyorsanız hiçbir yere takılmamanız lazım. Samsun, Eskişehir, Konya ve İstanbul istikametinde yapılacak olan alt geçit ve üst geçitler var. Bunları yaptığımızda artık şehrin dört bir tarafındaki giriş çıkışları tamamiyle kesintisiz hale getirmiş oluyoruz. " ifadelerini kullandı. Ayrıca Özhaseki açıklamalarında stadyum, hayvanat bahçesi ve 7/24 açık kalacak uyanık kütüphaneler projeleri üzerine de konuşmalar gerçekleştirdi.