Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinin genişlemesi ve milli ürünlerin artabilmesi için pek çok kamu ve özel sektör kuruluşu üretim için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Uzun süre önce gündeme gelen ve Türkiye'nin milli tankı olarak bilinen Altay tankı da üretilmiş olan projelerden bir tanesidir.

Altay tankının ne zaman seri olarak üretileceği ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine hızlı bir şekilde gireceği merak edilirken sonunda tarih verildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamasında milli üretim Altay Tankın ne zaman seri üretime geçileceğini duyurdu.

MAYIS AYINDA BAŞLIYOR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamasında milli üretim Altay tankının seri üretime Mayıs ayında geçeceğini belirtti. Bakan Fikri Işık Allah nasip ederse mayısta seri üretim için düğmeye basacağız açıklamasını yaptı.

Mayıs ayında Altay tankının seri üretime geçmesi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine hızlı bir şekilde giriş yapması ile özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan tankların Batı ve Anadolu Bölgelerine çekilerek bu bölgelere Altay tankının sevk edilmesi beklenmektedir. Altay tankının Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve devam eden DEAŞ operasyonların da örgütlere büyük korku salması beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim