Almanya Türk işçi alımı başvuru şartları belli oldu. Diğer yandan 2019 yılı başvuru formu açıklandı!

Almanya 3 Bin Euro ile yüz binlerce işçi alımı yapacak. Pek çok ülke personel istihdamları için Avrupa ülkelerinden aldıkları iş gücünü yanı sıra diğer ülkelerden personel alımı yapabilmek için yasa tasarısı hazırladı. Almanya OBM şirketi 2018 yılında açıkladığı farklı kadrolardaki personel alımlarına çok fazla sayıda müracaat oldu. Adaylar Almanya işçi alımı konusunda merakla sordukları yeni başvuru yapılıp yapılmayacağı konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor.

OBM'DEN YENİ AÇIKLAMA GELDİ;

Başvuru yapacak olan adaylar için ücretsiz telefon hattı oluşturulduğu belirti. Başvuru için gerekli olan evrakların hazırlanması ve OBM Almanya gönderisi için asıl suret ile birlikte üçer suret olarak harılanması gerektiği belirtildi. BFBER A.Ş. tercüme konusunda yetkili şirket olarak açıklandı.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ADRESİ;

Almanya işçi alımı başvuru adresi için adayların https://www.obm-turkiye.com/ adresi üzerinden gerekli olan duyuruları takip etmeleri ve başvuru formuna bu adres üzerinden erişmeleri gerekli olacak. Mühendis, hasta bakıcı, hemşire gibi kadrolardaki personel alımları yanı sıra şoför kadrosunda da çok sayıda istihdam sağlanacak.

RUSYA, JAPONYA YABANCI İŞÇİ ALIMI YAPACAK;

Yabancı işçi alımı konusunda Japonya, İngiltere ve Rusya ülkeleri de önemli adımlar attı. Japonya 345 bin kişi istihdam edecek. Hasta bakıcı, temizlikçi, inşaat işçisi gibi tecrübeli ya da tecrübesiz kadrolarda alımlar yapılacak. Rusya devlet Başkanı 144 Bin 583 işçiye ihtiyaç olduğunu ve bu alımlardan Türkiye’den de çok sayıda alım gerçekleşeceğini açıklamıştı. Yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim